Grătarele teppanyaki se numesc teppan și au suprafață de gătit netedă. Acest tip de grătar este folosit pe scară largă pentru a găti alimente în fața clienților la restaurante. Au o suprafață de gătit de tip grătar pe care se pregătește ingrediente, cum ar fi orez, ouă, legumel, carnea de vită, creveții, scoici, homar, pui, etc.
Originile grătarului teppanyaki nu sunt clare. Se crede că fondatorul steakhouse-ului în stil Teppanyaki este Shigeji Fujioka al lanțului de restaurante japoneze Misono. Acest restaurant pretinde a fi primul restaurant din Japonia care a introdus conceptul de a găti mâncăruri occidentale pe un grătar teppan, în fața clienților.
Grătarele Teppanyaki sunt întâlnite în multe restaurante japoneze ca grătare lungi, cu suprafața de gătire plată, în jurul cărora sunt așezați clienții. Bucătarii pregătesc mâncarea comandată în fața clienților, uimindu-i cu talentele lor culinare și abilitățile excelente de cuțit.