Care sunt echipamentele HoReCa necesare deschiderii unei SHAORMERII?

17/02/2022
de catre Sorina Altiparmak

Pentru a te ajuta in realizarea planului de afaceri, iti vom prezenta echipamentele HoReCa de care ai nevoie pentru deschiderea unei shaormerii.

In cazul deschiderii unei SHAORMERII necesarul de echipamente profesionale va fi cu mult mai redus decat in cazul unui restaurant.

Dotarea unei SHAORMERII cu echipamentele necesare variaza in functie de mai multi factori. Unul dintre cei mai importanti factorii fiind volumul de shaorma pe care preconizezi ca o vei vinde.

De asemenea, vadul commercial este un factor important. O amplasare buna, poate garanta inca de la inceput succesul noii tale shaormerii.

Pentru a te adresa mai multor clienti, iti recomandam sa inchei parteneriate cu societatile care presteaza servicii de livrare la domiciliu.

Pentru inceput iti vom prezenta echipamentele fara de care nu poti deschide un fast-food tip SHAORMERIE.

1. APARAT SHAORMA

Fie ca optezi pentru un aparat de shaorma cu motorul sus, fie ca optezi pentru un aparat de shaorma cu motorul jos, pentru un aparat de shaorma pe gaz ori un aparat de shaorma electric, Ideal Inox iti pune la dispozitie orice varianta ai alege.

2. FRITEUZA PROFESIONALA

                                

Ideal Inox iti pune la disozitie mai multe modele de friteuze profesionale, astfel ca ai de unde alege!

3. HOTA INOX PROFESIONAL

                      

Esti liber sa alegi modelul de hota profesionala de care ai nevoie, insa sa ai in vedere faptul ca dimensiuna hotei trebuie sa fie cu 10 cm mai mare pe toate laturile decat dimensunea echipamentelor HoReCa ce se vor aseza sub aceasta.

4. MASA INOX PENTRU APARATUL DE SHAORMA SI FRITEUZA

                            

De obicei inaltimea unei mese profesionale din inox este de 85 cm, aceasta fiind proiectata pentru inaltimea medie a omului. Prin urmare, fie ca alegi un echipament de depozitare tip masa inox, fie ca alegi un echipament de depozitare tip dulap, inaltimea acestuia nu trebuie sa depaseasca 55 cm.

5. VITRINA RECE PENTRU INGREDIENTE

Vitrina frigorifica Ideal Inox reprezinta solutia optima pentru pastrarea alimentelor in conditii de siguranta. 

Poti alege pentru afacerea ta vitrina de banc sau poti opta pentru un Salad Baravantajul acestuia din urma fiind faptul ca nu mai trebuie depozitat pe un alt echipament HoReCa.  Mai mult decat atat, acesta poate fi personalizat.

Prin design de produs oferim clientilor nostrii posibilitatea de a avea un produs unicat, in acord cu bradul si conceptul locatiei.

Restul necesarului de echipamente HoReCa este influentat de fluxul de clienti si angajati, de modul de aprovizionare, de modul in care se va servi shaorma.

Shaormeria trebuie compartimentata dupa functionalitati: spatii de receptie, spatii de depozitare, spatii de curatare, spatii de preparare a mancarurilor și servirea propriu-zisa.

FLUXUL TEHNOLOGIC AL UNEI SHAORMERII

In cazul in care optezi pentru servirea produslui in interiorul shaormeriei, trebuie sa ai in vedere art.10 alin.(3) din NORME DE IGIENĂ din 16 decembrie 1998  “in toate unitatile alimentare procesul de productie trebuie astfel stabilit, incat sa asigure desfasurarea fluxului intr-un singur sens si sa evite incrucisarile intre fazele insalubre si salubre”.

Daca nu dispui de un spatiu care sa-ti permita amenajarea unui flux intr-un simgur sens, iti recomandam sa folosesti vesela de unica folosinta.

Alimentele pana ajug in spatiul destinat servirii propriu-zise trebuie sa pargurga mai multe etape:

  • Receptie produse alimentare
  • Depozitare
  • Prelucrarea preliminara a alimentelor
  • Preparare

In cazul in care spatiul nu iti permite amenajarea prezentata mai sus, iar singurul spatiu de care dispui este cel pentru servirea propriu-zisa a shaormei, iti recomandam sa folosesti ca materii prime numai produse gata curatate si ambalate. 

Un aspect important pe care nu trebuie sa-l omiti este DEPOZITAREA alimentelor.

Conform actelor normative asezarea produselor alimentare se face separat pe sortimente. Preparatele care se consuma fara a mai fi prelucrate termic ( rosii, varza) se vor pastra separat de carne.

Spatiile de PRELUCRARE PRELIMINARA  A ALIMENTELOR (curatare, spalare, tocare) sunt spatii cu circuite separate pentru legume, carne, oua.

Aceste spatii vor fi dotate cu

spalator profesional din inox 

            

masa profesionla din inox

                     

echipamente de procesare legume

Pe langa echipamentele prezentate mai sus, iti recomandam:

1. CUTIT DE TAIAT SHAORMA

  

In functie de experienta persoanei care va pregati shaorma, vei putea opta fie pentru un cutit de shaorma electric, fie pentru o sabie de shaorma.

2. DOZATOR SOSURI

Ideal Inox iti pune la dispozitie atat un dozator sosuri cu doua compartimente, cat si un dozator sosuri cu trei compartimente. Tie iti ramane sa alegi cele mai gustoase sosuri !

3. APARAT MENTINUT CARTOFII LA CALD

Daca ai un volum de vanzari foarte mare, apartul de mentinut cartofii la cald nu trebuie sa-ti lipseasca.

4. DOZATOR DE LIMONADA SI AYRAN

In general, alaturi de o shaorma se serveste si un ayran sau o limonada.

Ayran-ul este o bautura originara din Turcia, preparata din iaurt, apa si sare. Optional se poate aduga menta.

 

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă un Review