Un malaxor aluat pizza reprezintă unul dintre cele mai importante echipamente profesionale utilizate în cadrul unei pizzerii. Achiziționarea unui malaxor pizza de calitate reprezintă o investiție inteligentă pentru afacerea ta. Cu ajutorul unui astfel de echipament HoReCa vei obține aluatul ideal pentru sortimentele de pizza pe care le oferi clienților tăi.
Un malaxor aluat este un aparat electric care frământă aluatul de pizza cu ajutorul unei axe rotative, în interiorul unui bol metalic. Malaxoarele sunt mai puternice decât mixerele și au capacitatea de a frământa mai repede și mai eficient aluatul pentru pizza.
Atunci când dorești să pregătești repede un aluat de calitate pentru pizza, vei avea nevoie de un malaxor aluat profesional, de o anumită capacitate. Frământarea cu ajutorul unui malaxor reprezintă procesul de bază prin care se obțin consistența și calitatea dorite a aluatului. De aceea, este esențial să alegi echipamentul potrivit pentru a obține cea mai bună pizza.
Alege malaxorul în funcție de cantitatea de aluat de care ai nevoie zilnic
Pentru a alege echipamentul potrivit este important să cunoști cantitatea de aluat de care ai nevoie zilnic pentru prepararea pizzelor. În funcție de acest criteriu poți alege un malaxor pizza echipat cu boluri sau cuve de anumite capacități. Aceste boluri pot varia în volum de la 5 kg, până la 20 kg, 25 kg, 35 kg sau chiar 50 kg. Dacă este nevoie de mai mult de 15 kg de aluat zilnic, atunci este recomandat să achiziționezi un malaxor profesional.
Achiziționează un model de malaxor fabricat din materiale rezistente și ușor de întreținut
În alegerea unui astfel de echipament te poți orienta către producători cu experiență, ce oferă malaxoare fabricate din materiale rezistente și ușor de curățat, cum sunt cele care au cuva din inox.
Prețul unui malaxor pentru aluat
Este important să achiziționezi un aparat pentru frământat de calitate, oferit de către un producător cu experiență în domeniu. Este recomandat ca echipamentul să fie fiabil, economic și fabricat din piese durabile. Chiar dacă inițial tentația este să achiziționezi un malaxor la un preț mai redus, trebuie să te asiguri că acesta oferă un raport bun calitate-preț. Cu timpul, prețul de achiziție al acestuia poate fi amortizat.
Care sunt principalele avantaje aduse de utilizarea unui malaxor aluat pizza
Un malaxor pentru frământarea aluatului de pizza te va ajuta să eficientizezi lucrul în bucătăria profesională. Acest tip de echipament poate procesa o cantitate mare de aluat în scurt timp, astfel încât poți prepara mai rapid sortimentele de pizza oferite clienților tăi.
Un malaxor creează un aluat omogen, care contribuie la obținerea unor produse de calitate, a unor sortimente de pizza gustoase. Având în vedere toate aceste criterii, vei putea achiziționa modelul de malaxor ideal pentru pizzeria ta.